Before you sip

Worek zapełniony liśćmi herbaty waży 8 kg. Pracownik plantacji dziennie zbiera około 20 kg. Zanim herbata będzie gotowa do zaparzenia przechodzi ona przez proces złożony z kilku etapów – od zrywania liści, poprzez suszenie i fermentację, aż do mielenia na różne grubości. Cejlońska herbata eksportowana jest na cały świat. Także ta produkowana w małym Haputale. Fotoreportaż ukazuje pracę mieszkańców tej miejścowości oraz proces produkcji herbaty w fabryce Kelliebedde.

A bag full of tea leafs weights 8 kg. One worker is collecting around 20 kg per day. Before tea is ready to sip it has to go through the time consuming process – from picking leafs, drying, fermenting, to grating and packing. Ceylon tea is being exported worldwide. The one produced in little town of Haputale as well. The photo reportage depicts workers from this area and the process of manufacturing tea in Kelliebedde factory.

2 comments / Add your comment below

  1. Przepiękny reportaż, brawo! Cały blog również bardzo przyjemny dla oka, masz lekkie pióro.
    Jakich sprzętów używasz do robienia zdjęć/filmów?
    Zdrówka i powodzenia w dalszych podróżach.

  2. dziękuję, bardzo mi miło 🙂 Używam Nikona D5300 z obiektywem 35mm 1.8

Komentarze:

%d bloggers like this: